Така чудернацька розвага доступна криворіжцям в історичному центрі міста. Дренажні системи на перехресті проспекту Миру, вулиць Кобилянського та Лермонтова вже багато років не можуть впоратися зі зливами.

Уся навколишня місцевість опиняється під шаром води ледь не півметра завглибшки. Вода заполоняє перехрестя, проривається на паркінг торговельного центру, потрапляє до крамниць. І звісно, підтопленим стає антропогенне заглиблення — підземний перехід біля Центрального ринку.

Питання є комплексним. Проблему вирішить лише повна перебудова системи відведення дощової води в цій частині міста. Ми всі розуміємо, що такий проєкт розроблять і втілять не сьогодні й не завтра.

Але чи легше від цього містянам? Вочевидь, ні. Чи підуть вони в зливу до підземного переходу, де є цілком реальна перспектива відчути себе героєм деяких сцен славнозвісного фільму «Титанік»? Теж ні.

Мова не йде про маломобільних громадян — у таких умовах перехід не є доступним для будь-якого пішохода.
Події 29 травня та кадри підтоплень — ще один аргумент за збереження наземного переходу біля Центрального ринку. У людей має бути вибір, їх не можна залишати в безвиході через стихію. Сподіваємося на зважене рішення відповідальних служб і відділів місцевої влади.

P. S. У дописі використані відеоматеріали користувачів Facebook Івана Попова, Валентини Гавелі, а також із просторів Instagram.

#КривийРігЗручний