20 та 23 травня криворіжці здивовано споглядали за людьми з планшетами, що «окупували» вузлові точки міста. Хто вони та що їм треба?

Усе просто. 22 волонтери відгукнулися на прохання нашої організації та проводили підрахунок велосипедистів кожного дня протягом двох годин у 10 точках.

Ми поспілкувалися з волонтером Романом Максимяком, він побачив допис про пошук помічників, прийшов сам і привів друзів. «Вільний час можна провести по-різному. Можна бути на 95-му в кафе й споглядати вулицю через вікно, а можна в той же час і в тому ж місці принести користь», — зазначив Роман.
Хтось припускає, що рахувати велосипедистів — це просто ставити палички на аркуші паперу. Роман демонструє планшет із бланком підрахунку. Візуально — складна система, купа граф. Роман погоджується: коли вперше дивишся, читаєш інструкцію, то губишся. Але кілька хвилин вивчення, перші зафіксовані велосипедисти — і процес пішов.

Аркуш підрахунку передбачає сегментацію. Враховується стать велосипедистів, зона, де вони їдуть (тротуар чи автошлях), форма одягу (прогулянкова чи спортивна).

Ніщо не дасть кращої відповіді на питання, де потрібна велоінфраструктура, ніж поведінка самих керманичів байків. Дякуємо всім волонтерам, що допомогли нам зібрати цю інформацію та зробити майбутню Велоконцепцію міста більш повною.