У межах проєкту «Кривий Ріг — Зручний» наша організація разом із «Рухом без меж» і «Променем надії» на прохання людей з інвалідністю та маломобільних громадян порушили питання збереження наземного переходу біля Центрального ринку.


Невеличке відео експерименту викликало бурхливі обговорення в соціальних мережах і резонанс. Щодо необхідності й доцільності дублювання підземного переходу наземним думки людей розділилися.


Комітет доступності виконкому Центрально-Міської райради запропонував винести питання на розгляд сесії райради. Самі ж члени комітету виступали проти регульованого переходу, бо ж є відремонтована доступна для всіх підземка.


Та під час виїзної комісії 23 квітня виявилося, що доступна вона не для всіх. За словами Юрія Понькіна, нові підйомники зручні, проте скористатися ними людині на інвалідному візку з електроприводом неможливо через розміри.


«Це не варіант», — так оцінив голова постійної комісії з питань охорони здоров’я Олександр Піскун пандус із високим кутом нахилу, після того як ним спробували з’їхати мама з дівчинкою на інвалідному візку.


Перевірила перехід на зручність незряча Ананстасія Ромазова. Урахувавши зауваження, члени комісії запропонували встановити додатковий поручень у самому підземному переході.


І головне — у підсумку комісія однозначно виступила за ДУБЛЮВАННЯ ПІДЗЕМНОГО ПЕРЕХОДУ НАЗЕМНИМ.