Голосування щодо перепланування улюблених криворіжцями місць зацікавило найрізноманітніші соціальні групи та ком’юніті, пройшло жваво й конкурентно.

Що маємо в підсумку опитування?

Беззаперечне перше місце отримав Інгулецький парк із 2382 голосами. Активність мешканців Інгульця та інтерес до того, щоб найбільшу зелену зону мікрорайону нарешті привели до ладу, одразу вивели парк у лідери.

Не менш яскравий приклад організації — переможець під №2: площа Петлякова (1754 голоси). Локація спочатку пасла задніх, але старанність тернівчан підняла цікаву, вибудовану в помпезному архітектурному стилі площу на чільні позиції.

Справжня драма розгорнулася за позицію переможця №3. Спершу це був гарний, але недоглянутий сквер імені Хмельницького на Двадцятому (у підсумку — 1135 голосів). Утім на фінішному спурті, завдяки підтримці мешканців Саксаганського району, у першу трійку потрапив сквер між вулицями Космонавтів та Івана Авраменка (1619 голосів).

Багато голосів також отримали:
– Зелена зона на місці колишнього Будинку побуту на Спаській — 930
– Сквер «Квітка Кривбасу» — 928
– Сквер біля колишнього кінотеатру «Гірник» — 927
– Привокзальна площа станції «Кривий Ріг — Головний» — 768
– Сквер над станцією швидкісного трамваю «Будинок рад» — 675
– Алея вздовж Дніпровського шосе на «Ластівці» — 489
– Сквер «Вогник» — 385
– Площа Визволення — 328
– Поштовий проспект — 262

Що далі?
Три локації, які обрали криворіжці, отримають плани змін у напрямку людиноспрямованості та візуальної привабливості. Ці плани розроблять експерти-урбаністи та небайдужі до урбаністики мешканці Кривого Рогу в робочих групах і затвердять на форумі. Далі обґрунтовані проєкти передадуть до міської ради для виділення фінансування реконструкції.
Будемо повідомляти вас про подальші дії. Стежте за оновленнями на цій сторінці.