Серед такого розмаїття свідків часів кризи ЖКГ в нашому місті складно було навіть визначити, який із колодязів найжахливіший. Вони жорстко конкурують між собою в небезпечності, підступності та здатності спричинити якомога більше незручностей і неприємностей. Кожен із люків на фотографіях учасників акції «Люки-падлюки» міг легко вписатися в урбаністику темного фентезі.

Та п’ять люків ми все ж номінували на почесне звання «Місцеве страховисько».


І місце посів люк на виїзді з вулиці Туристичної на вулицю Заповідну (фото Олени Ляшенко). За словами авторки, це страховисько вже кілька десятків років стоїть наповнене водою невідомого походження, із нього ростуть кущі, які люди систематично самотужки обрізають. Окрім того, що такий об’єкт заважає руху транспорту, він становить реальну небезпеку, особливо для дітлахів.


ІІ місце отримав колодязь біля лікарні №2, відомої в місті як «тисячка» (фото Дениса Дубова). З усього видно, що з цим «красенем» хтось точно не розминувся. Він нагадує жерло вулкану після виверження. Вирваний з коренем, колись міцний і надійний, він очікує ремонту й жахає своїм виглядом перехожих.
ІІІ місце ми віддали люку на тротуарній доріжці по вулиці Женевській, 17 (фото Тетяни Нестеренко). Поверхню його залізобетонної кришки наче виїли лангольєри з однойменного фільму жахів, а сам люк чатує на свою жертву.


IV місце по праву належить відкритому люку, який розташувався на перехресті біля проспекту Гагаріна, 8 (фото Макса Глазкова). Це видовище не для слабкодухих. Ніхто не знає, у яку хвилину продавлений асфальт посиплеться в прірву, потягнувши за собою все, що опиниться поряд.


V місце вирвав відкритий люк із величезним стирчаком на вулиці Калантая, 3 (фото Євегена Коротаєва). Ймовірно, велику загострену гілляку в нього встромили добрі люди, які хотіли позначити небезпечне місце. Але при погляді на нього на згадку спадають середньовічні страти.


Ми дуже сподіваємося, що після акції всі ці страховиська зникнуть , як у добрій казці, а на їхньому місці нарешті з’являться привітні акуратні та безпечні люки.
#ЛюкиПадлюкиКР