Від закінчення акції «Люки-падлюки» минуло п’ять днів. Та люди продовжують надсилати нам фотографії понівечених люків. Друзі, завдяки вам у ході спецоперації їх вдалося виявити 280 штук. Та нема сумнівів, що справжня кількість набагато більша.

80 повідомлень про відкриті люки — майже третина — надійшли з Тернівського району. Але в цілому проблема охоплює всі райони без винятку.

Від самого початку акції стало зрозуміло, що люди вкрай стурбовані таким станом об’єктів. Цілий тиждень фейсбук майорів непривабливими картинами небезпечних відкритих, напівприкритих люків, розтрісканих бетонних кришок і шматків фанери замість них. Лунали слова невдоволення, неприємного здивування, поради, як виправити ситуацію.

Не обійшлося й без творчих і креативних приправлених гумором коментарів до фото люків :«Ось такий мілаш очікує прямо навпроти другого під’їзду будинку №23, що по вулиці Вологодській. Чудовий сюрприз! Саме те, що може зробити незабутнім твій вечір, коли в темряві повертаєшся додому з зупинки » (Олег Колесник).

На балансі комунальних підприємств перебувають 68 152 колодязі. Як проконтролювати таку кількість? Що може докорінно змінити ситуацію, пояснила учасниця проєкту «Кривий Ріг — Зручний» Анна Атаманчук: «Це дійсно важко — контролювати стан такої кількості колодязів. Який вихід? Має бути рішення щодо стандартизації всіх люків усіх наших комунальних підприємств. Треба з’ясувати, за чий кошт накривають колодязі Укртелекому. На комунальних підприємствах, які утримуються за рахунок бюджету, адміністрація міста має призначати таких керівників і виконавців, які розуміють, де вони працюють, як функціонує система і як у ній діяти ефективно. Це мають бути люди, які зможуть дати раду цій навалі проблем».

Дякуємо всім небайдужим мешканцям, хто відгукнувся і долучився до нашої акції! Усі зібрані дані ми надіслали до Контактного центру. До речі, вже почалися ремонти. Стежимо за ситуацією. Робимо Кривий Ріг зручним і дружнім разом!