Усього за якихось три дні акції «Люки-Падлюки» у Кривому Розі небайдужі громадяни виявили більше 70 аварійних люків. Це лише попередні підрахунки. Проблема, масштабність якої вражає, охоплює практично все місто, кожен його куточок.


Дуже сподіваємося, що акція нарешті змусить мерію замислитися над тим, щоб якнайшвидше розробити реальні засоби розв’язання проблеми, підійти до вирішення цього питання системно. Розробити мапу люків по всьому місту, щоб було простіше вести контроль і відповідальним органам, і громадянам. Виявити й поставити на баланс нічийні люки. Мати повну інформацію про власників люків. Зобов’язати підприємства, яким належать люки, проводити періодичні перевірки колодязів на предмет безпеки. У подальшому максимально забезпечити місто відеоспостереженням. Залучити громадські організації, експертів до пошуків вирішення питання БЕЗПЕКИ МІСТЯН. Як кажуть, було б бажання!


Ми нагадуємо, що акція триває до 28 березня. Що більше інформації ми зберемо, то вагоміші будуть аргументи, які свідчать: відкриті люки — це не поодиноке явище, а серйозна загроза здоров’ю та життю громадян, і її треба якнайшвидше усунути.

Сфотографуйте аварійний люк і поставте в себе на сторінці з хештегом #ЛюкиПадлюкиКР. Обов’язково вкажіть адресу й орієнтир, за яким буде простіше знайти цей люк.

Акцію організовує Об’єднання Відповідальних Громадян разом із громадськими організаціями «Рух без меж», «Велоклуб UBF», ГО «Велокривбас», дитячий клуб розваг «Схованка» в межах проєкту «Кривий ріг — Зручний».