Наше місто «славиться» не лише хворими тротуарами, а й повсюдно відкритими люками. Що відкритий люк — це реальна небезпека, пояснювати не варто. З весною та теплом проблема загострюється. На дорогах і тротуарах з’являється більше велосипедистів та охочих проїхатися на електросамокаті, моноколесі. Найбільше потерпають від відкритих люків незрячі люди. Одна з учасниць нашого проєкту «Кривий Ріг — Зручний» Настя Ромазова через проблеми із зором вже неодноразово потрапляла в халепу. У зоні ризику — також маленькі діти.

На жаль, крадіжки люків не припиняються. Інспекції з благоустрою навіть за великого бажання важко відстежити їх відсутність моментально. Щоб якнайшвидше усунути проблеми та зробити місто зручним і безпечним, ми вирішили організувати акцію з промовистою назвою «Люки-падлюки».

Якщо на вашому шляху трапився відкритий люк, сфотографуйте його та поставте в себе на сторінці з хештегом #ЛюкиПадлюкиКР. Обов’язково вкажіть адресу й орієнтир, за яким буде простіше знайти цей люк.

Акція, яку організовує Об’єднання Відповідальних Громадян разом із громадськими організаціями «Рух без меж», «Велокривбас», «Велоклуб UBF», клуб дитячих розваг «Схованка» у межах проєкту «Кривий ріг — Зручний», триватиме один тиждень — із 22 по 28 березня. Після її завершення ми зберемо дані й надішлемо до Інспекції з благоустрою. Запрошуємо приєднатися до акції всіх небайдужих мешканців міста.