Уранці 18 березня конференц-зала Донецького юридичного інституту МВС України зібрала науковців, експертів, представників патрульної поліції, громадськості, виконкомів, депутатів міської та районних рад.

Стартував круглий стіл «Криворізькі місця концентрації ДТП: як запобігти?» зі вступним словом Пилипа Єпринцева, директора Криворізького навчально-наукового інституту ДЮІ.

Представниця Об’єднання Відповідальних Громадян Анна Ємельянова та завідувач науково-дослідної лабораторії ДЮІ Андрій Червінчук презентували 7 місць концентрації ДТП у Кривому Розі. Коментарі про кожну з локацій дав старший інспектор відділення безпеки дорожнього руху Полку патрульної поліції в м. Кривий Ріг Олександр Бєлков.

Значну дискусію викликала ділянка біля 2-ї міської лікарні в Саксаганському районі. Представники патрульної поліції вважають, що стан справ може покращитися з появою освітлення переходу. Водночас голова ГО Ukrainian Bike Family Денис Дубов зазначив, що надто короткою є пішохідна фаза, а це не зручно для маломобільних і літніх людей.

Не менш болючим є питання перехрестя вулиць Сурикова, Кемерівської та Сергія Колачевського в Тернівському районі. Є надія, що після закупівлі додаткової секції світлофора, яка планується цього року, ситуація нарешті зміниться. Також очікуються зміни на найближчій зупинці — там потрібна «кишеня» для громадського транспорту.

Такі ділянки, як перехрестя вулиць Петра Дорошенка та Героїв АТО, а також вулиці Віталія Матусевича та проспекту Металургів, є проблемними через особливості планування вулиць. У першому випадку потрібно переналаштувати роботу світлофора для того, щоб учасники руху мали час на підготовку маневру. У другому — треба перебудувати перехрестя таким чином, щоб крайні ліві смуги не були навпроти одна одної.

Депутат Криворізької міської ради Юрій Милобог закликав не допустити виникнення нових місць концентрації ДТП. Транспорту стає все більше, тож імовірність цього висока. Як приклад проблемної ділянки Юрій Милобог навів перехрестя вулиць Івана Авраменка та Бикова. Одним із головних факторів, що спричинюють ДТП, є перевищення швидкості. Боротися з цим можна, впроваджуючи засоби заспокоєння руху та відеофіксацію порушень.

Загалом учасники заходу погодилися з тезою про те, що люди схильні помилятись, і засоби дорожнього руху мають допомагати залишатися живими й неушкодженими. Тож, імовірно, це не остання зустріч. Адже всі зацікавлені в тому, щоб Кривий Ріг дійсно став комфортним і безпечним.