Є явища, із якими не можна миритися. Так звані маршрутки, що розсипаються на ходу, водії, що «тікають» з рейсу, зробивши денну «касу», несправедливі тарифи, що приймаються «пакетом» для всіх міських маршрутів.

Ми, представники Об’єднання Відповідальних Громадян, прагнемо до ринку транспорту за найкращими зарубіжними зразками. Реальні зміни настануть, лише коли на боці змін буде законодавство.
Тому ми вітаємо пакет законів №5149, 5150, 5151, 5152, які в комплексі називають транспортною реформою.

Що зміниться, якщо закони приймуть?

– Паралельна робота громадського та комерційного транспорту. Громадський «закриватиме» неприбуткові, але важливі для міста маршрути й отримуватиме дотації з бюджету. Комерційний матиме за мету прибуток. Це будуть «найсмачніші» маршрути, утім перевізник не матиме бюджетної підтримки.

– Відкриті, публічні конкурси на кожен маршрут. Переможе перевізник, що забезпечить найнижчу ціну. Це — ключ до різноманіття цін, справедливого їх встановлення, наявності вибору для пасажира.
– Безконтактні платежі та електронний квиток. Чітко фіксуватиметься пасажиропотік, а виручка цілком ітиме на рахунки підприємства, а не «в кишеню» водієві.
– Водії отримують визначену заробітну плату. Зникнуть «війни» з пільговиками, також не буде мотивації достроково «тікати» з маршруту.
– Автоматизована система контролю. Влада зможе контролювати якість перевезень, штрафувати АТП або преміювати за чітке виконання договору.
– Контракти з транспортними підприємствами укладатимуться на 5 років і більше. Упевненість у завтрашньому дні мотивуватиме оновлювати транспортний парк. Тож жодних «домовин на колесах» — лише комфортний і безпечний транспорт.

А ви вірите в кардинальні зміни в криворізьких перевезеннях?

#КривийРігЗручний