У кінці лютого ми провели кілька раундів важливих переговорів, які чітко демонструють важливі та приємні тренди. Ці зустрічі привели до попередніх домовленостей про довгострокову співпрацю з
Державним Університетом Економіки і Технологій, що ми зафіксуємо в меморандумі, який зараз готуємо до підписання.

Про які тренди йдеться?

По-перше, ми з радістю констатуємо, що криворізький виш починає достатньо комплексні процеси з підвищення рівня своєї інклюзивності. Йдеться і про адаптацію навчального процесу для людей з інвалідністю, і про поступові, але революційні, як для Кривого Рогу, кроки з переобладнання приміщень з урахуванням доступності для маломобільних категорій населення.

По-друге, позитивним і знаковим є факт, що навчальний заклад сам ініціює співпрацю з громадським сектором. Керівництво університету чітко декларує, що потребує фахової експертизи, тож ми забезпечили термінову експертну підтримку від наших партнерів з РУХ БЕЗ МЕЖ, які взяли під контроль поточні ремонтні роботи, щоб зробити реконструйовані приміщення максимально доступними для всіх. Також виш добровільно відчиняє свої двері для співробітництва з громадськими проєктами, які працюють з людьми з інвалідністю, адже розуміє, що вони — нова цільова аудиторія для його навчальних програм. І окрім просто людського підходу, коли керівництву навчального закладу не байдужі ті, хто фактично виключений із навчальних процесів вищої школи, це ще відкриє вишу нові можливості для співпраці на міжнародному полі та з корпоративним сектором і владою. Ми абсолютно вітаємо такий підхід і з задоволенням констатуємо, що наші зусилля в межах проєкту «Кривий Ріг — Зручний» та в інших ініціативах у місті помічають, і це відкриває для нас широкі горизонти.

Отже, уже найближчим часом має відбутися офіційне підписання Меморандуму про співпрацю між ДУЕТ, Об’єднання Відповідальних Громадян, РУХ БЕЗ МЕЖ і проєктом Краще Разом
. Ми обов’язково поінформуємо вас про те, які напрями будуть охоплені цією співпрацею і які нові можливості для громадськості з’являться в результаті цих процесів.