13 лютого, незважаючи на кусючий мороз , в офісі Об’єднання Відповідальних Громадян було спекотно. Нові й нові охочі прибували на навчання в межах проєкту «Велошкола: правила дорожнього руху для велосипедистів 2021».

Захід привернув увагу криворіжців різного віку та досвіду велосипедних «каток». Серед учасників були учні середньої школи з батьками, студенти й «аксакали» з двома вищими освітами. Лекцію захоплено слухали люди, знайомі з велосипедом лише в теорії, керманичі-початківці та «зубри» їзди на двоколісному транспорті.

Спектр запитань — найрізноманітніший. Тут і знайомство з дорожніми знаками , й розбір незвичайних ситуацій, й питання паркінгів, маневрів, «сліпих зон», світлофорів, пішохідних переходів, пріоритету руху.

Лектор Велошколи — Денис Дубов, голова ГО Ukrainian Bike Family . Велосипедист із багаторічним досвідом, який об’їздив Криворіжжя й Україну, для якого немає незнайомих і загадкових ситуацій на шляхах, він у своїй фірмовій дружній, іноді жартівливій та іронічній манері утримував увагу аудиторії.

Слухачі швидко поринули в комунікацію, почали ставити запитання, розповідати історії з власного досвіду, знайомитись між собою. Більше того, Велошкола зібрала разом давніх друзів зі шкіл та університетів, що з радістю та здивуванням вітали одне одного.

Під час коротких перерв слухачі переглядали фотографії , буклети , пригощалися чаєм з печивом.

Сесія скінчилась, Велошкола — ні. Кожен здатен поринути в дружню та сповнену нових знань атмосферу Велошколи, зареєструвавшись на заняття 20 або 27 лютого. Це можна зробити вже зараз, заповнивши форму https://forms.gle/UeRKicZ5N7ZxAwLw6