Місто, де рух велосипедом є безпечним. Місто, де велосипедист — рівноправний учасник дорожнього руху не лише на папері. Місто, де в будь-який куточок можна дістатися велодоріжкою, що відповідає всім стандартам. Місто, де не потрібно ламати голову, щоб знайти велопаркінг, мийку для «байка» або місце оренди «двоколісного коня», адже таких точок вдосталь.
Фантастика? Ні, реальність. Потрібні лише системна робота, чітко виражений вектор змін у місті, співпраця влади й тих, для кого є важливим велорух.
У Кривому Розі існувала «Програма розвитку велоінфраструктури на 2013–2015 роки». Результати були, але тектонічних зрушень не сталось. Потрібне дещо більше. Саме тому зараз створюється «Концепція розвитку велоруху та велоінфраструктури в місті Кривому Розі».
Велоконцепція базуватиметься на результатах спеціально організованих досліджень. Над документом працюють:
✅ГО «UBF»
✅представники виконкому Криворізької міської ради
✅представники Національної поліції України
Нам допомагають експерти з досвідом створення таких концепцій і вдосконалення умов для велоруху в інших містах України: Слов’янську, Вінниці, Львові, Івано-Франківську, Миргороді. Ми щиро вдячні всім велоактивістам і небайдужим до розвитку велоінфраструктури міста громадянам, які вже надали інформацію та пропозиції в онлайн- чи офлайн-режимі.
Розробка триває. Будь-яка точка зору та ідея має значення. Тож закликаємо велолюбителів міста до обговорення. Вносьте пропозиції, що саме ви, як велосипедисти, хотіли б змінити, додати, бачити на теренах Кривого Рогу.