Зараз, побачивши на тротуарі когось на електросамокаті, ми не надаємо цьому великого значення або ж захоплюємося новинками, приємно дивуємося, коли людина, неначе гість із майбутнього, швидко долає відстань на моноколесі. Та уявіть на секундочку, що кількість охочих пересуватися такими видами транспорту через рік-два збільшиться в кілька разів.
Чи перейматиметесь ви своєю безпекою, ба більше, безпекою своєї дитини, коли повз вас зі швидкістю 25 км на годину почнуть снувати тут і там на легкому персональному транспорті? Додайте сюди стан наших тротуарів з відкритими або ненадійно накритими люками. Звісно, ні.

Саме на цю проблему звернула увагу громадськості співзасновниця ГО «Велокрибас» Анна Атаманчук, яка зараз активно працює над розробкою Велоконцепції Кривого Рогу в межах проєкту «Комфортне місто». Велосипедистка категорично не згодна з правками до законопроєкту №3023, які дозволяють їздити тротуарами на електросамокатах, моноколесах, гіроскутерах та інших видах легкого персонального транспорту.

Анна впевнена, що внесені зміни є злом: «Так, у нас тротуарами дозволено рух на велосипедах, але пішохідні зони мають лишатися для пішоходів. Легалізувавши рух транспорту тротуарами, ми взагалі не лишаємо місця пішоходам, яких у всіх містах є більшість порівняно з користувачами приватного транспорту».

Друзі, будемо вдячні за участь в обговореннях правок до зазначеного законопроєкту. Діліться своїми думками з цього питання в коментарях.

Детально про аргументи Анни Атаманчук проти змін до законопроєкту — тут: https://www.facebook.com/AnnAtamanchuk/posts/2818082888435935
Зі змінами до законопроєкту ви можете ознайомитися за покликанням: http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/JI01345A.html