Фото Анни Атаманчук

«Лікуймо хворі тротуари, адже на просторах від Даманського до Інгульця хворіють не тільки люди».

Семиденна акція #ХворіТротуари має на меті не просто привернути увагу громадськості до зруйнованих і понівечених тротуарів, а й зібрати інформацію про жахливий стан пішохідної інфраструктури та спонукати органи місцевого самоврядування розробити й утілити плани реконструкції, ремонтів, облаштування тротуарів.

Фото Сергія Мариничева

Якщо у вас є сумнів у дієвості такого заходу, то нагадуємо, що до минулорічного флешмобу #Тротуарнекратер, ініційованого ГО «Рух без меж», приєднались 15 міст України. У Кривому Розі було охоплено 35 вулиць, а на них — близько 80 тротуарів. Усі адреси зібрали й надіслали в міський виконком. За рік відремонтовано декілька великих центральних і десятки тротуарів у глибині районів.

Зокрема, виконаний ремонт тротуарів на бульварі Вечірній, вулицях Дишинського, Туполева, Івана Авраменка, Невській, площі Визволення. Вулиці Лермонтова і Балхаська перероблені та всюди облаштовані з’їздами.

Фото Анни Ємельянової

Щоб приєднатися до акції:

– сфотографуйте яму або вибоїну, розкопи чи тріщину — усе, що заважає нормально рухатися пішохідними зонами. Можна бути на підборах, на самокаті чи велосипеді, можна бути з дитиною чи літньою людиною, на скейті, на візку чи з дитячим візочком, з візочком для ляльок чи з будь-яким атрибутом, який підкреслить проблему;

– додайте до світлини адресу і хештег #ХворіТротуари та розмістіть у соцмережах.

Кількість світлин не обмежена, але яму чи вибоїну має бути чітко видно. Уникайте поєднання тіні та сонця крізь гілки дерев. Фотографуйте краще знизу. Також можна викладати невеликі відео.

Фінішує акція 16 листопада о 16:00.