Рівно 6 років знадобилося людині з інвалідністю Юрію Понькіну, щоб домогтися облаштувати свій двір і мати змогу виїжджати з нього.

Нагадуємо, що з 2013 року Юрій порушував питання облаштування понівеченої доріжки у власному дворі. Активіст звертався до управляючого будинком, писав по три-чотири звернення на рік до виконкому районної ради, департаменту інфраструктури міста, дзвонив на гарячі лінії, та все марно. Тоді він звернувся по допомогу до ОВГ.

Юристка, членкиня ради ОВГ Світлана Сова погодилася представляти інтереси Юрія в суді. Невдовзі, дізнавшись про це, представник департаменту Іван Карий запропонував укласти мирову угоду й пішов назустріч мешканцю. Одразу ж зробили тимчасовий ремонт дороги — «задули» ями.

Дніпропетровський окружний суд задовольнив заяву про примирення сторін. Згідно з умовами примирення, відповідачів зобов’язали виконати весною поточний ремонт дороги вздовж житлового будинку 39 по вулиці Смирнова до дитячого садочка №211 по вул. Бірюзовій, 1-А.

Епопея, яка тривала 6 років, щасливо завершилася 28 жовтня 2020 року. Капітальний ремонт доріжки було зроблено. Правда, радість Юрія, якою він поділився у фейсбуці, змішана з прикрістю стосовно термінів облаштування маленького шматка асфальту: «У Кривому Розі легше виграти в лотерею, ніж отримати людські умови існування».

Початок історії — тут:
https://www.facebook.com/vidpovidalni/posts/2668947159839955