Ні на 100%, ні навіть на 50% люди з інвалідністю в Кривому Розі не почуваються комфортно. Простий приклад, який навів один з учасників третьої онлайн-зустрічі в межах «Комфортне місто своїми руками», доводить, що про комфорт взагалі не йдеться: «Виїхати зі Східного на інвалідному візку громадським транспортом взагалі немає змоги».


Під час дискусії, яка пройшла 17 жовтня, вирішували, як зробити доступним місто для маломобільних людей і людей з інвалідністю. Найперше зайшла мова про можливість пересуватися містом, графік роботи соціального таксі. Нині це питання стоїть дуже гостро. За словами співзасновника «Рух без меж» Юрія Понькіна, тротуари, пониження, як і громадські вбиральні, є спільною проблемою і для людей з інвалідністю, маломобільних, і для батьків з візочками, дітей на самокатах, велосипедистів.


Озвучка світлофорів, зупинок у громадському транспорті, прибуття номерів транспорту на зупинках, про що згадала Анастасія Ромазова, правильно облаштовані продумані переїзди через трамвайні колії, плитки для незрячих, знижені бордюри — це не просто про зручність, це передусім про безпеку і збереження здоров’я. Для Marina Peikrishvili, мами трьох діток, яка пересувається на інвалідному візку, високий бордюр міг обернутися страшною трагедією і втратою дитини: не втримавши візок при переїзді бордюру, жінка на восьмому місяці вагітності розтягнулася на дорозі, впавши плазом на живіт.
Просвітницькі навчальні онлайн-заходи, тренінги для водіїв, челенджі, перформенси на кшталт «Тротуар не кратер», посилення контролю з боку громадськості за виконанням норм ДСТУ, прописаних у законі, адвокація різних напрямів зі створення комфортного міста — головні завдання, які ставить перед собою ОВГ в межах зазначеного проєкту.


Координаторка проєкту Анна Ємельянова переконана: «Потужних змін можна досягти, об’єднавши навколо них людей. І що більше людей, то кращих результатів досягнемо».