Об’єднувальна онлайн-зустріч для велоактивістів у межах проєкту «Комфортне місто своїми руками» відбулася 15 жовтня. У ній узяли участь 10 велоактивістів, зокрема співзасновник Велоклуб UBF
Денис Дубов, а також співзасновник РУХ БЕЗ МЕЖ Юрій Понькін. Координувала захід проєктна менеджерка ОВГ Анна Ємельянова.

Обговорили багато різних нюансів створення комфортних умов для велосипедистів. Порушували питання облаштування нових паркомісць, дискутували, чи варто обладнати автобуси спеціальними кріпленнями для велосипедів, не оминули проблеми убезпечення велосипедистів від автомобілів за допомогою стовпчиків тощо.

Багато уваги приділили необхідності розробки велоконцепції міста і з’ясували, що їх готували вже дві. Одна з них, у якій не було нічого надважливого, була прийнята 2012 року й на 70% виконана. А от повнішу концепцію, яку розробили велоактивісти Денис Дубов, Анна Атаманчук, Микола Сапронов, міськрада так і не прийняла.

Микола Сапронов зазначив, що за 10 з лишком років покращення комфортності міста для велосипедистів і маломобільних людей відбулося, проте незначне. Наприклад, велодоріжка на Волгоградській з’явилася лише на одній ділянці, окрім того, нею можна було скористатися лише після її реконструкції. Велодоріжки загалом у місті з’являються хаотично. Саме тому важливо, щоб міськрада прийняла розроблену фахівцями Програму розвитку велоінфраструктури. Після того, як приймуть програму, ми можемо вимагати, щоб на кожній дорозі була велодоріжка.