Петиції «Ремонт басейну “Локомотив”» і «Про повернення маршрутів №291 та №323» на сайті «Розумне місто» набрали 1 000 голосів. Але на найближчому пленарному засіданні 30 червня їх не включили до порядку денного через карантинні обмеження.

Об’єднання Відповідальних Громадян, маючи впевненість у тому, що карантин не може бути підставою для порушення термінів розгляду петиції, звернулося до уповноваженого Верховної Ради України з прав людини і до комітетів ВРУ з прав людини та з питань цифрової трансформації з проханням зобов’язати Криворізьку міську раду розглянути електронні петиції.

Після перевірки уповноважений ВР з прав людини в листі міськраді надав рекомендації щодо недопущення порушень закону в умовах карантину. Справедливість завдяки громадському контролю було відновлено. 26 серпня під час позачергової сесії електронні петиції розглянули.

Експертка Центр Розвитку Інновацій – Center for Innovations Development, співавторка методології дослідження індексу місцевої е-демократії в Україні Анна Ємельянова зазначила: «Електронні петиції — важливий інструмент електронної демократії. Ступінь реалізації права громадян висловлювати свою волю за допомогою петиції є проявом демократичності та відповідальності місцевих громад. А громадський контроль забезпечує відповідальність органів місцевого самоврядування».