«Кораблик уже вдома», — так тепло і з любов’ю почав розповідь про долю «Анни» після пожежі капітан судна Максим Макаренко.

Саме він і підтримка громадськості не дали опустити рук Сергію Макаренку, дідусеві Максима, який у себе на городі 2008 року власними руками зібрав славнозвісну «Анну». Адже першою думкою Сергія Володимировича було порізати на метал своє вщент обгоріле творіння.

Нині завдяки небайдужим людям, які відгукнулися на наш заклик допомогти, «Анну» відбуксували до будинку Сергія Макаренка. Катер довелося перетягнути на веслах від Кресівського пляжу, де він був пришвартований під час пожежі, до 5 Зарічного. Для цього ближче до берега вирили котлован, звідти за допомогою крана підняли, поставили на козли й уже потім завантажили на евакуатор і доставили до будинку дідуся.

Щойно отримають результати експертизи і закінчиться слідство, можна буде розпочинати ремонт. За словами Максима, вигоріло 90% катера, уціліла тільки нижня частина корпусу. Фактично доведеться розпочинати все наново.

Велика подяка від Максима, його дідуся та нашої організації всім, хто допоміг і допомагає відновити улюблену всіма криворіжцями «Анну». Ви не лише рятуєте візитівку нашого міста, ви дали надію людині, для якої катер — справа життя.

Цікавим є факт, що катер названий на честь тещі Сергія Володимировича, яка під час війни перебувала в німецькому полоні. Уже після смерті жінки рідні отримали компенсацію. Саме за ці гроші Сергій Володимирович побудував «Анну». І в такий красивий спосіб увіковічнив пам’ять про близьку людину та тих, хто постраждав під час війни.