Минулого року член ОВГ Тарас Юрченко та член Ради ОВГ Олександр Серьогін запропонували підприємству «Віконда» впровадити дуальну освіту на базі Державного навчального закладу «Криворізький центр підготовки та перепідготовки робітничих кадрів будівельної галузі».
Директор «Віконди», член Ради ОВГ Євген Каріс із ентузіазмом сприйняв ідею й погодився на співпрацю. У результаті спільних дій цього літа маємо 27 випускників із кваліфікацією «Монтажник-складальник металопластикових конструкцій».


«Студентів після таких річних курсів уже не треба вчити, вони одразу готові працювати і заробляти гроші, знають технологію, термінологію. Питання лише в моториці. Звісно, ніяких примусових відпрацювань на нашому виробництві нема), але охочих ми працевлаштовуємо, адже в цьому полягає головний смисл здобуття професійної освіти за дуальною формою навчання», — зазначив директор виробництва «Віконди» Сергій Сабіна.

Дуальна форма навчання передбачає, що студенти три дні працюють, два дні навчаються — так вони одразу здобувають практичні навички, краще засвоюють теорію, а також розуміють, чи до душі майбутня спеціальність. 50% грошей, зароблених у процесі виробничого навчання, перераховуються студентам, а 50% — освітньому закладу. Виробниче навчання проходить на новому обладнанні, яке надає підприємство.


Про те, як виникла ідея впровадження дуальної освіти в Кривому Розі, кому від неї користь і які виклики ставить сучасне суспільство перед профосвітою, розповів Тарас Юрченко.

«Навчаючись у Європі, ми мали можливість поспілкуватися з губернатором землі Брно. Він розповів, що в містах Чехії керівники ВНЗ і коледжів щорічно зустрічаються з керівниками підприємств і представниками місцевої влади. Ця, так би мовити, робоча група визначає, які спеціальності потрібні на наступний рік, які освітні заклади їх готуватимуть. Тобто стратегічно такі речі прораховуються.
Нам стало цікаво, яким чином формується попит на професії в нас. Після бесід із десятком керівників ПТУ ми зрозуміли, що групи формуються навмання, дослідження не проводяться. Найсумніше, що для елементарного прорахунку не використовуються навіть відкриті джерела, такі як біржа праці.
Середній і малий бізнес не має можливості прямо працювати з професійно-технічними освітніми закладами та впливати на формування переліку професій, які вони будуть готувати. Саме тому не вистачає кваліфікованих кадрів на ринку праці. Ми це добре розуміли.


Минулого року з’явилася можливість укладати тристоронні договори про здобуття професійної освіти за дуальною формою навчання між учнем, роботодавцем та освітнім закладом. Дізнавшись про це, ми одразу зв’язалися з “Вікондою” та керівництвом Центру. Знайшли безпосередньо кваліфікацію, яка була розроблена Сумським університетом, — “Монтажник-складальник металопластикових конструкцій”. Разом із Центром підготували всі необхідні документи. Керівник Центру та його помічники пройшли всі необхідні процедури в міністерстві, затвердили проєкт. Щоб набрати групу, читали лекції для 11 класів. Уже цього літа маємо перший випуск. І плануємо набирати нову групу.

Наша організація готова поділитися досвідом з іншими підприємствами й коледжами міста, які бачать перспективу в дуальній освіті та хочуть підняти на якісно новий рівень професійно-технічну освіту в цілому».