9 червня на території дитячого садочка №247 з’явився третій у місті й перший в освітньому дошкільному закладі будиночок для комах. Мікрозаказник встановлений у межах проєкту  Даші Єгорової за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян.

Поява будиночка на території дитсадка стала справжньою подією для малечі. За словами Даші, діти були в захваті. Особливо, коли побачили всередині незвичної споруди маленького равлика. Крихітні ентомологи самі заселяли у готель для жучків сонечок.

Уже на другий день батьки разом з дітками поприносили різних жучків у баночках, щоб оселити їх у затишному місці.

Вихователька Людмила Євгенівна зазначила: «Такий будиночок у першу чергу вчить добра! Діти спостерігають за життям комашок, думають про них, переживають. Він важливий для екологічного виховання, допомагає розвивати лексику, адже в ньому є багато різних матеріалів».

До речі, Даша колишня вихованка цього садочку, де багато уваги приділяють екологічному вихованню. Приємно, коли якісна освіта повертається у вигляді таких бонусів. А ще приємніше, коли добро, вкладене у дітей в малому віці, не примушує себе чекати, щоб віддячити сповна.

Такі будиночки — новий досвід для нашого міста і, як бачимо, вдалий. За словами Даші, в одному з раніше встановлених мікрозаказників заселилися червонокнижні комахи кселокопи.

Ми бажаємо Даші Єгоровій успіхів у її науковій діяльності та щиро радіємо, що молодь дбає про нашу планету — будиночок, у якому жити нам усім.