Незвичну для нинішньої ситуації та дуже важливу для пацієнтів допомогу вчора передали Криворізькій інфекційній лікарні №1. Це засоби для комфортних умов перебування в закладі людей, які пересуваються на візках чи мають обмежену мобільність.

За лічені дні проєкт пройшов шлях від ідеї до реалізації — склали список необхідного, знайшли партнерів з бізнесу та закупили обладнання.
Лікарня отримала:
📌 полегшений інвалідний візок
📌 ходунок
📌 три приліжкових столи
📌 чотири протипролежневі матраци та чотири ортопедичні подушки
📌 переносний туалетний стілець
📌 п’ять сечозбірників, три судна
📌 три системи виклику медичного персоналу.

Ініціатори проєкту — наші давні друзі з РУХ БЕЗ МЕЖ. Вони вже визнані експертами з інклюзивності та пристосованості публічного простору для людей, які пересуваються на візках. Наші медзаклади, на жаль, зовсім непристосовані в цьому плані.
Співзасновник організації Юрій Понькін розповів, що вони вивчили стан інфекційної лікарні, питали в колишніх пацієнтів чи їхніх родичів — виявилось, пристосувань немає майже ніяких. «Якщо, не дай Боже, завтра я туди потраплю сидячи на кріслі, то я розумію, що ризикую звідти вже не вийти. Я буду лежати на ліжку і не матиму змоги навіть зранку вмити обличчя», — пояснив Юрій. Учасники організації ретельно проаналізували потребу та підібрали необхідне обладнання.

«Рух без меж» звернулися до Об’єднання Відповідальних Громадян. Ми звели всі потреби докупи, підібрали постачальників і знайшли бізнес, для якого цей проєкт виявився важливим. Компанія Arricano — власниця ТРК “Солнечная Галерея” — долучилася та профінансувала придбання обраних засобів.
«Коли наша компанія прийняла рішення виділити кошти на цю благодійність, ми вивчили питання і прийшли до думки, що сьогодні бюджети для підтримки лікарень уже існують, багато фондів надають підтримку. І ми вирішили підтримати лікарні інвентарем для людей з особливими потребами», — пояснила директор «Сонячної Галереї» Марина Баранова.

«Це дійсно дуже допоможе таким пацієнтам», — відзначила в. о. директора інфекційної лікарні №1 Олена Партоєва. Вона додала, що раніше, наприклад, системи виклику медпрацівників у закладі не було, і вона стане в пригоді.

Ситуація потребувала швидкої реакції, і нам вдалося це зробити. «Особливо радує, що до процесу долучилося багато різних людей та організацій: і ті, для кого ми власне це робимо, — люди з інвалідністю, і бізнес, для якого інклюзія є цінністю. І головне, це достатньо дороге і серйозне обладнання буде в пригоді не тільки зараз, під час епідемії, а й у майбутньому!», — сказав співзасновник ОВГ Юлій Морозов (Juliy Morozov).