Отримали 16 тисяч масок і невдовзі передамо їх медикам та працівникам інших бюджетних організацій, які потребують захисту в час пандемії!

Від початку спалаху COVID-19 ОВГ почало співпрацювати та координувати допомогу лікарям і медичним закладам з криворізькою підприємницею Nune Volkova. Взаємодія переросла в більш активні спільні дії, і сьогодні Нуне привезла в наш офіс 16 тисяч масок!
Уже вивчаємо, хто зараз найбільше потребує захисту. Наразі йдеться не про лікарів, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19, — розуміємо, що їм обов’язково потрібен вищий рівень захисту. Цю партію розподілимо між сімейними лікарями, медиками, що ведуть прийом, — зараз вони не забезпечені належно такими засобами, хоч і належать до групи ризику, адже щодня стикаються з великою кількістю потенційно інфікованих людей. Також ведемо переговори з немедичними бюджетними організаціями, чиї співробітники ризикують підхопити вірус під час роботи.

«Нам дуже неприємно спостерігати нестачу захисних засобів попри виділені кошти та постійні гучні заяви про відсутність дефіциту, — пояснює співзасновник Об’єднання Юлій Морозов (Juliy Morozov). — Але правди ніде сховати, і ми постійно чуємо її, коли в різних проєктах спілкуємося з медперсоналом. Тому активізуємо співпрацю з тими, хто готовий допомагати вберегти лікарів та інших людей, які продовжують забезпечувати життєдіяльність міста».

У процесі допомоги росте і наша організація, а такі люди, як Нуне Волкова, вливаючись у команду, реально підсилюють наше Об’єднання. «Дуже складно поєднувати бізнес та благодійність, — пояснила вона. — І те, і те займають дуже багато часу та сил. Тому я щаслива, що мала змогу познайомитись з такою чудовою організацією. Тепер разом ми зможемо працювати ефективніше».
Чекайте на звіти про розподіл і передачу масок, повідомляйте, якщо знаєте про кричущі потреби!