У зв’язку з карантином потреба в донорській крові не зменшилася, на відміну від кількості донорів. Нестача людей, готових здати кров, пов’язана із суворими обмежувальними заходами. Незважаючи на те, що багато планових операцій відмінили, понад 300 тисяч українців потребують донорської крові.

За даними КП “ДО станція переливання крові” СП у м. Кривий Ріг, сьогодні в Україні, зокрема в нашому місті, ще достатньо запасів донорської крові, проте з кожним днем вони вичерпуються, критична точка може настати в будь-який момент.

Задля унеможливлення цього представники криворізької станції переливання крові просять усіх, хто може, звернутися на вул. Медичну, 12 і стати донором, щоб урятувати комусь життя. Наразі особливо потрібні донори груп крові Rh(+)O(I), Rh(+)B(III), Rh(-)A(II), Rh(-)B(III).

Звертайтеся щодня з 8:00 до 12:00.

До здачі крові не допускаються:
– особи, які нещодавно повернулися з-за кордону;
– особи, які контактували з людьми, які нещодавно повернулися з-за кордону;
– особи з температурою тіла вище 37 градусів. При вході всім відвідувачам і працівникам на станції переливання проводять термометрію, людей з температурою понад 37 направляють до сімейного лікаря;
– особи, які мають симптоми застуди.

Рекомендації щодо підготовки до здачі крові:
1. За три дні до донації відмовтеся від прийому анальгетиків, аспірину і ліків, що їх містять (ці речовини погіршують зсідання крові).
2. Обмежте вживання жирної, смаженої та молочної їжі напередодні й у день здачі крові.
3. Не приходьте здавати кров, якщо відчуваєте нездужання (озноб, запаморочення, головний біль, слабкість).
4. Обов’язково виспіться і з’їжте легкий сніданок (солодкий чай, дієтичне печиво, каша на воді).
5. Не вживайте алкоголь за 48 годин до донації.
6. Не паліть за 2 години до донації.
Якщо є додаткові запитання, звертайтеся за телефоном 068 69 69 092.

PS: Зверніть увагу, що компанія Uklon разом з партнерами 1 раз на 60 днів надає всім криворіжцям, готови здати кров, безкоштовне таксі! Дізнатися деталі і замовити можна на сайті: http://vartozhyty.com.ua/taxifordonor