Учора на онлайн-засіданні рада нашої організації прийняла важливе рішення. Ми — разом із сотнями небайдужих криворіжців — плануємо ЗАСТРАХУВАТИ персонал місцевої інфекційної лікарні та швидкої допомоги — загалом ПОНАД 1000 ЛЮДЕЙ з числа медиків, яким найбільше загрожує інфікування SARS-CoV-2!
Зараз на фінальній стадії переговори з кількома страховими компаніями, а також із медичними установами, і ми сподіваємося, що вже за лічені дні оголосимо, яка з компаній наважиться на цей відповідальний крок. Відразу після цього ми оголосимо збір грошей на цю велику справу. Зрозуміло, почнемо із себе.

Так, у нас дуже погана медична система і не всі лікарі досконалі. І ми обов’язково й далі робитимемо все можливе, щоб це змінити. Але сьогодні майже всім зрозуміле, наскільки важливий труд медиків — від реаніматолога до санітара. На жаль, держава та місцева влада досі не спромоглися захистити медпрацівників і створити їм гідні умови праці. Тому знову, як у 2014 році, громаді треба об’єднуватися, щоб компенсувати недопрацювання держави. І ми з вами зробимо це!

За нашим планом кожен працівник лікарні та швидкої має отримати від надійної ліцензованої страхової компанії страховий поліс, який забезпечить людині страхові виплати різного розміру в разі:
— інфікування SARS-CoV-2;
— необхідності лікування пневмонії чи інших наслідків інфекції та інших захворювань, отриманих під час пандемії;
— перебування в реанімації чи навіть смерті.
Ми віримо, що до цього не дійде, але дуже хочемо, щоб люди, які вже на передовій боряться з епідемією, відчували максимальну впевненість і піклування. А в разі захворювання — могли отримати максимально правильне лікування. Тож захистимо медиків, щоб вони могли захистити нас!

Просто зараз ми домовляємося з адміністраціями установ, щоб розробити якомога просту і пришвидшену процедуру та розпочати справу. Також ми формуємо підхід, за яким кожна людина чи організація зможе обрати, на чию саме страховку підуть її кошти. Ми будемо щасливі, якщо крупні бізнеси опікуватимуться великими відділеннями, а окремі громадяни зможуть подбати про одного чи кількох медиків.

За прогнозами, пік пандемії наближається, тому треба діяти дуже швидко. Ми впевнені, що відповідальний Кривий Ріг готовий до цього!
#СтраховкаДляМедика