29 лютого в конференц-залі ОВГ відбувся семінар «Основи медичного маркетингу: лікар і пацієнт». Провести такий захід спало на думку молодим нейрохірургам другої міської лікарні Назар Кудлаєнко (Nazar Kudlaenko) та Dmitriy Orlov. Організувати семінар їх спонукали саме медреформа та майбутнє медицини в нашій країні.
«В інституті медиків добре навчають лікувати пацієнтів, — говорить спікер Дмитро Орлов, — але рідко навчають того, як з ними спілкуватись».
Для лікаря є надважливим знаходити спільну мову з пацієнтом, тому учасники вчились комунікувати, вибудовувати діалог і пропонувати свої послуги таким чином, щоб пацієнти залишились задоволеними. Також поговорили про особистий бренд, про планування свого часу та правильне пояснення потреби в певній послузі. Під час заходу виникало багато дискусій, і учасники дійшли думки, що необхідно провести ще один такий семінар.
«Дійсно, комунікація з пацієнтом відіграє величезну роль і в самопочутті пацієнта, і в його враженні від медицини взагалі, — вважає учасниця семінару Anastasia Zinyuk. — Я в 15 років сама потрапила на операційний стіл, і саме ставлення медичного персоналу надихнуло мене стати лікарем. Було дуже цікаво почути думки досвідчених медиків. Уже зробила багато нотаток з приводу того, на що варто звернути увагу й додатково почитати».
На думку ОВГ, без розвитку медицини неможливий і розвиток нашого міста, тому ми завжди будемо підтримувати такі ініціативи та спонукати професіоналів у медичній галузі до подібних заходів.