«Вони не хворі й не заразні. Синдром Дауна не передається спадково або повітряно-крапельним шляхом. Це просто люди з генетичною особливістю, які мають свою місію на цій землі і таке ж право на життя», — зазначає Тетяна Верхоломчук.

Щоб нагадати, що люди з додатковою хромосомою не хворі, а унікальні, ми вирішили підтримати акцію до дня дітей з синдромом Дауна LOTS OF SOCRS. У Кривому Розі її ініціює й організовує ГО «Ми можемо».

В офісі Об’єднання Відповідальних Громадян від сьогодні до 14 березня триватиме благодійний розпродаж кольорових шкарпеток із логотипом акції. Отримані гроші підуть на організацію свят, дозвілля, навчання, екскурсій для сонячних дітей. А яскраві шкарпеточки різного кольору ви зможете одягнути в день акції, чим піднімете собі настрій, змусите усміхнутися близьких або знайомих, а головне — привернете увагу до сонячних людей і спробуєте побути не такими.

21 березня заведено вдягати шкарпетки різного кольору або взагалі лише одну, щоб показати, що різниця між нами — лише в одній хромосомі. Двадцять перший день третього місяця був обраний нагадати: синдром Дауна пов’язаний з копіями 21-ї хромосоми.

Засновниця ГО «Ми можемо» мама сонячної дитини Тетяна Верхоломчук пояснює: «Коли ми вдягаємо різнокольорові шкарпетки, прикрашаємо ними сумку або чіпляємо замість краватки, ми таким чином привертаємо зайву увагу сторонніх, починаємо вирізнятися з-поміж інших і трішки відчувати себе особливими або не такими, як усі».

«Зрозуміло, що один день в році глобально не змінить ситуації. Та й різнокольорові шкарпетки не вирішать серйозних проблем, з якими стикаються в нашому суспільстві люди з синдромом Дауна. Але кожна людина, яка спочатку почує про акцію, потім докладе зусиль, щоб трохи краще зрозуміти, про що йдеться, — це надважлива цеглинка в побудову дійсно комфортного і захищеного суспільства для всіх, без винятку, людей», — заохочує співзасновник ОВГ Юлій Морозов.

Придбати шкарпетки ви можете за адресою: вул. Генерала Радієвського, 34-А. Усі розміри в наявності. Носіння яскравих шкарпеток показане тим, хто страждає на людяність, доброту і бажання жити в гармонійному суспільстві. Протипоказання відсутні. Частота побічних ефектів: невисока — звикання до різнокольорових шкарпеток)), висока — до добрих справ)