Наша команда — самостійно і разом з друзями й партнерами — багато робить для подолання бар’єрів, які існують у місті для людей з інвалідністю. Переважно йдеться про фізичні бар’єри — відсутність доступності приміщень, доріг і тротуарів, а також інших об’єктів інфраструктури. Цього разу ми вирішили зазирнути в не менш важливу сферу — вебресурси органів місцевого самоврядування.

Ми проаналізували сайти виконкомів у Кривому Розі (семи районних рад та однієї міської) і зробили висновок про їхню доступність. Під доступністю ми розуміємо взаємодію з вебсайтами людей із порушеннями зору, слуху, мови, опорно-рухового апарату та будь-яких їх комбінацій. Це надважливо, адже для людей з інвалідністю й інших маломобільних груп саме онлайн-сервіси можуть і мають стати серйозною допомогою під час отримання інформації та комунікації з органами місцевого самоврядування.

За основу ми взяли методологію Індексу місцевої е-демократії https://cid.center/edemindex-2/ Центр Розвитку Інновацій — Center for Innovations Development. Її створили на основі світових стандартів Web content accessibility guidelines (https://cutt.ly/3rGc10H), а результати ми отримали за допомогою Web accessibility checker (https://cutt.ly/6rGc098). Потім порахували кількість помилок на кожному з рівнів доступності (А, АА, ААА) та конвертували їх у бали.

33,3 бали зі 100 — у найменш доступного серед вебсайтів виконкомів районних у місті рад вебсайту Тернівського виконкому.
41,7 бали зі 100 — у вебсайту Довгинцівського виконкому.
50 балів зі 100 набрали вебсайти Інгулецького, Металургійного та Центрально-міського виконкомів районних у місті рад і посіли третє непочесне місце.
58,3 бали зі 100 — у вебсайту Саксаганської районної у місті ради, він на другому місці з невеликим відривом.
66,7 бали зі 100 має вебсайт виконкому Покровської районної в місті Кривий Ріг ради й посідає перше місце за рівнем вебдоступності.

Навіть результат переможця насправді є дуже сумним. Адже всі ці показники наочно свідчать про низький чи дуже низький рівень вебдоступності.

Найбільше помилок вебчекер виявив саме на базовому рівні: непов’язаність між собою картинок і текстів, невизначеність мови сторінки (це заважає людям, які використовують системи автоматичного голосового читання текстів і т. ін.), відсутність опису чи назви сторінок вебсайту тощо.