18 січня відбудеться унікальна подія для нашого міста — TEDxVechirniyBlvd 2020: Зв’язки з реальністю. Питання доречності, логічності й актуальності, необхідності заходу й готовності до проведення конференції світового формату на теренах Кривого Рогу одразу викликало бурхливі дискусії на сторінках соціальних мереж. З’явилися опоненти і захисники TEDx-руху. Подію почали активно обговорювати.

Ми розкажемо, чому після дебатів усередині нашої команди ми все ж дійшли згоди, наважилися зробити певний виклик, вийти за межі й довести, що наше місто готове до глобальних змін і серйозних кроків у напрямку розширення свідомості та її глобалізації.

Отже, ТЕD — це глобальна фундація, завдяки якій найцікавіші люди планети озвучують і поширюють свої найсміливіші, найдивовижніші ідеї, практики, досвід. Саме на першій конференції формату TED у Каліфорнії 1984 року були представлені перші компакт-диски, електронна книга, передова 3D-графіка від Lucasfilm.

TED має три проєкти:
– конференцію TEDGlobal, яка проводиться в різних місцях по всьому світу (TEDx);
– TED Prize, яка заохочує своїх переможців виконанням одного бажання, що може змінити світ;
– серії аудіо- та відеоподкастів TED Talks, де публікується найкращий контент TED онлайн і абсолютно безкоштовно.

Щороку ТЕD об’єднує понад 2000 незалежних подій, які організовують і в мегаполісі Лос-Анджелесі, і в 30-тисячному Дхулікхелі в Непалі. Наше місто долучається до всесвітнього руху вперше. Подію йменуємо TEDxVechirniyBlvd. За процедурою і вимогами міжнародної спільноти перша конференція має бути прив’язана до району міста із залученням не більше 100 відвідувачів. Вдало її проводимо — здобуваємо право організувати захід великого масштабу з назвою TEDxKryvyiRih.

Чому в назві фігурує бульвар Вечірній? «Це географічно посеред міста, — пояснює ліцензіатка TEDx у Кривому Розі Анна Ємельянова. — І саме тут нещодавно відкрився новий клуб, який дуже підходить під наше бачення TEDx. Тож ми радо докладаємо зусиль і робимо все необхідне, щоб наше місто вписалося в цю потужну всесвітню спільноту».

«Зв’язки з реальністю» — такою буде тема першої події. «Ми зберемо унікальних доповідачів, — розповідає куратор заходу Юлій Морозов, — мрійників, інноваторів, ідеалістів. Тих, що мислять нешаблонно, діють нестандартно. Людей із широкими горизонтами та сміливими думками. Для більшості вони відірвані від реальності. Принаймні видаються такими на перший погляд. І от саме 18 січня ми разом пошукаємо з тією непростою реальністю зв’язків. Упевнений — знайдемо їх багато».

Формат TED-конференції, започаткований 1984 року, уже безліч разів трансформувався, у кожному місті, країні щоразу він втрачав якусь маленьку рису первісного змісту і набував чогось нового, свіжого, залишаючи без змін базову ідею. Саме ця особливість TED і породжує численні дискусії навколо неї. Проте така гнучкість дає можливість кожному місту долучитися до світового руху, задавши новий вектор його розвитку. Ми маємо всі шанси стати прикладом якісної TEDx, спрямованість якої служитиме об’єднанню людей і поширенню правильних ідей.

Офіційний сайт: www.tedxvechirniyblvd.com
Квитки: https://tedx-vechirniyblvd.qrticket.com.ua/
Подія у Facebook: https://www.facebook.com/events/1479734875508235/
Місце проведення: бульвар Вечірній, 2-Б («Mad Brothers»)
Ліцензіат — Анна Ємельянова: 097-409-28-23, anya.yemelyanova@gmail.com