10 грудня відкрилась фотовиставка «Голоси з-за океану», яка розповідає історії австралійських українців, що пережили Голодомор 1932–1933 років.

«Окрім персональних історій зображених людей виставка опосередковано має нагадувати відвідувачам про історію боротьби з людожерською радянською машиною. Водночас ми хочемо, щоб люди пам’ятали і про сьогодення — таку саму війну російської імперії з Незалежною Україною», — розповідає Roman Morozov, співзасновник Культурно-громадський центр ШELTER+ і Об’єднання Відповідальних Громадян.

Фотопроєкт «Голоси з-за океану» було створено в Австралії й приурочено до 85-х роковин з моменту трагедії. Історії людей, які пережили геноцид, увіковічнили в їхніх портретах. Історія кожного героя — унікальна. Листи-спогади об’єднують голоси мешканців великих міст і сіл, людей різних суспільних прошарків та демонструють різні досвіди виживання під час Голодомору 1932–33 років.

В Україні презентацію виставки організували Національний музей Голодомору-геноциду спільно з Australian Federation of Ukrainian Organisations.