Минулої п’ятниці, в будинку культури села Вільного зібралась молодь на рок-концерт «Ти можеш все!»
Відвідали це дійство хлопаки та дівчата не тільки Вільного, а й сусідніх сіл: Лозуватки, Грузького, Чкалівки, Радіонівки.
Почали концерт із мотиваційної розмови з криворізькими медійниками, волонтерами й активістами. Надихали хлопців і дівчат своїми розповідями головні редакторки Світлана Романенко (0564.ua), Софія Скиба (Перший Криворізький) та Ольга Гончар Хвостова (Експерт-КР). Також презентували себе журналіст і проєктний менеджер Евгений Павлов, організатор вело- та бігових марафонів Денис Дубов, керівниця театральної студії Евгения Морозова-Попова.
Усі ці люди успішно втілюють свої мрії та живуть цікаво. Вони різні, але об’єднує їх українська мова. Кредо їхнього життя: ти можеш все!
Яка людина може самореалізуватись, стати успішною? Якими рисами вона має володіти? З якими ресурсами розпочинати і долати свій уже скоро самостійний життєвий шлях?
Відповіді на ці запитання успішні криворіжці доносили до сільської молоді. Адже саме село в нашому регіоні — це осередок збереження української мови, бо ж міста переважно російськомовні.
«Діти, які зростають недалеко від великих міст, відчувають невпевненість, коли їдуть до міста. Вони часто вважають, що містяни — особливіші, сучасніші, модніші, успішніші, ніж вони. Це уявлення підштовхує їх до наслідування своїх однолітків з міста. І жертвами такого сприйняття дійсності стають не лише самі молоді люди, але й наша мова», — вважає ініціаторка зустрічі Світлана Романенко.
Друга частина заходу була музичною. Не передати ні словами, ні фотографіями того драйву, що панував у залі від запалу рок-гуртів «Роялькіт» та Livin’ Large. Неймовірна енергія від крутого українського культурного продукту відповідала запитам та смакам юнаків і юначок.
Сільська молодь також побачила, що бути успішним — не обов’язково бути російськомовним, бо все, що ти знаєш, умієш, «за плечами не носити», це безцінний ресурс для самореалізації.
Ініціатива заходу належить колективу сайту 0564.ua – Сайт города Кривого Рога за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян. Інформаційно підтримували це дійство Первый Криворожский 1KR.UA Новости Кривого Рога та Експерт-КР – експертне відео про Кривий Ріг.