Цього вівторка громадська організація Рух Без Меж провела тренінг для водіїв тролейбусів. Чи відрізняється звичайний візок від електричного? Чи всім людям на візку потрібна однакова допомога? Інвалід чи все ж таки людина з інвалідністю?
Відповіді на ці питання повинна знати кожна людина, яка асоціює себе із соціумом. Від водія будь-якого виду транспорту залежить не тільки комфорт людини з інвалідністю, а й узагалі пересування на великі відстані. До прикладу, нещодавно водій одного автобуса взагалі не надав допомоги людині з особливими потребами.
«Почувши про цю ситуацію, ми подивились один на одного і вирішили, що потрібно провести такий тренінг», — говорить голова РБМ Юрій Понькін.
Дуже важливо, щоб такі консультації надавали саме люди з інвалідністю.
Александр Хомич, член РБМ, вважає: «Ніхто не зможе розказати про потреби людини на візку краще, ніж ця людина».
Водії надають допомогу, але здебільшого роблять це неправильно, чим відштовхують від себе людей на візках. Варто зазначити, що пропозицію від активістів РБМ працівники КП «Міський тролейбус» прийняли дружньо й одразу ж відгукнулись.
Водій Руслан попри те, що часто має справу з людьми з інвалідністю й допомагає їм без проблем, зазначив, що інформація цікава і він дещо нове для себе дізнався.
ГО Рух Без Меж не збирається зупинятись на досягнутому і планує в майбутньому провести такі консультації з водіями не тільки тролейбусів, а й інших видів транспорту.