Минулими вихідними в парку «Тернівський» за ініціативи Осиков Павел (Павел Осиков) і підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян відбулись перші в місті перегони на радіокерованих машинках.
Замість рева двигуна — негучне дзижчання, замість керма та важеля коробки передач — джойстик у руках гонщика, замість автомобіля завважки декілька тонн — мініатюрна копія, розміром із взуттєву коробку. В іншому ж перегони на радіокерованих машинах нічим не відрізняються від заїздів на звичайних авто.
«Мета цього заходу — запровадити щось нове, у ногу із сучасністю, — ділиться Павло, головний організатор. — Дітям не потрібні наші застарілі шаблони виховання, нам варто враховувати їхні погляди, захоплення і хобі».
Участь у перегонах брали близько 50 юних водіїв. Вони могли змагатись зі своїми авто або використати стандартні моделі. Головна умова — частоти пультів керування не повинні збігатися.
Відбувались перегони на вибування по складній трасі з перешкодами. Учасники мали три спроби на успішний заїзд, де треба було показати найкращий час і «чисту» їзду. За хороші результати гонщиків нагородили грамотами та медалями.
«Перегони класні, було весело та цікаво. Уже чекаю на наступні», — ділиться враженнями Микитка, юний учасник заїзду.
Змагання викликали великий інтерес у маленьких водіїв, багато хто навіть захотів записатися до відповідних секцій.