18 жовтня в конференц-залі Об’єднання Відповідальних Громадян переможцем конкурсу «Велопрацедавець року 2019» було оголошено компанію Віконда. Призерами стали Екіпірувальний Центр “Великан” і рекламна компанія «Вертикаль».

«Так. Серед переможців опинилися три компанії, які ми давно знаємо, які відомі своїм дружнім ставленням до велоруху, з якими ми тісно співпрацюємо. Але ми також упевнені, що вони далеко не єдині, хто міг би претендувати на звання переможців. До участі в конкурсі було запрошено більше 40 працедавців, які в різний спосіб підтримують велорух, турбуються про здоров’я своїх працівників і навколишнє середовище. Дуже сподіваємось, що наступного року охочих позмагатися у велодружбі буде більше в рази і ми дізнаємося про нових відповідальних підприємців та їхні добрі й корисні справи», — зазначила засновниця ГО “Велокривбас” Анна Атаманчук.

Конкурс 10 років тому започаткувала ГО U-Cycle – Асоціація велосипедистів Києва. На всеукраїнський рівень він вийшов уперше, і Кривий Ріг долучився до 7 міст-учасників — Харкова, Одеси, Херсона, Полтави, Вінниці, Києва, Запоріжжя.

Проведення конкурсу серед компаній нашого міста ініціювала й організувала ГО “Велокривбас”. Спонсорами виступили ОВГ, юридична компанія EVERLEGAL та Робота юа

Переможців визначали за такими критеріями: наявність велосипедної парковки, охорони на ній, душу, місця для зберігання змінного одягу, кількість співробітників, що користуються велосипедом, додаткові заохочення їздити велосипедом.

Окрім зазначених зручностей для велосипедистів компанія «Віконда» має додатково у своєму арсеналі пральну машинку та праску. Чверть її працівників — 55 з 220 — користуються велосипедом! Тим, хто їздить на роботу цим транспортом, керівництво щомісяця виплачує премію до 500 грн.

За внесок у розвиток велоруху «Віконда» отримала кубок, екологічні сумки та сертифікат на юридичні послуги від компанії «Everlegal» та екосумки від Робота юа.

За словами керівника відділу маркетингу Артема Давидовського, компанія вирішила взяти участь у конкурсі, щоб подати приклад з упровадження «велоподорожей» на роботу та зробити свій внесок у екорозвиток міста.

«Віконда» зарекомендувала себе як соціально відповідальне підприємство. Вона бере участь у різноманітних екологічних акціях, зокрема «Зеленій ініціативі». Директор компанії Євген Каріс, який є членом ГО Досить труїти Кривий Ріг, зазначив: «Підтримка велоруху та його розвиток — це перш за все турбота про екологію, стан якої залежить від екосвідомості кожного з нас».

Співвласник екіпірувального центру «Великан» Віктор Новак сподівається, що наступного року кількість фірм і компаній, які братимуть участь у конкурсі, збільшиться. Він запропонував розширити конкурс та враховувати розмір компанії, займану нею площу, кількість її працівників, а також розігрувати нагороди окремо між малими компаніями і великими підприємствами.

«Завдяки конкурсу ми побачили, до чого прагнути. Врахуємо. Думаю, що наступного року буде новий переможець)», — кинув виклик сповнений оптимізму Віктор.