21 вересня попри відвертий і шалений супротив місцевої влади активісти селища Радушного та члени ГО “РадПортал – Сучасне Радушне” усе ж таки організували свято для своїх односельчан. Захід підтримало Об’єднання Відповідальних Громадян.

Про те, що громадська організація планувала проведення Дня Радушного, гуділо все селище. Знала про це й місцева влада. Та нерадушне керівництво Радушного, бажаючи нашкодити неугодним, вирішило зіпсувати свято своїй же громаді.

Щойно активісти встановили сцену, наїхали трактори — конче треба було у вихідний день зранку почати роботи. Майданчик для глядачів перерили, тож довелося перенести сцену ближче до дороги та переналаштовувати апаратуру.

Один із засновників ГО «Радпортал» Андрій Кургуз переконаний, що вдало організоване минулорічне свято, яке так сподобалося радушненцям і прихилило серця багатьох з них до молодіжної прогресивної організації, не на жарт злякало корумповану владу селища. Вона побачила загрозу.

Та незважаючи ні на що, свято відбулося і подарувало безліч позитивних емоцій! Люди різного віку сміялися із жартівливих актуальних соціально-побутових😉 пісень про буряки, тамували подих від співу юної виконавиці, журливою піснею шанували захисників, слухали поезії, згадували історію селища. І за традицією наприкінці було приголомшливе фаєр-шоу. Безліч форс-мажорів не завадили ведучому, менеджеру проєкту «Просто» Денису Дубову завести публіку та підтримувати святковий настрій.

Гість із Кам’янського, який випадково потрапив на цю приємну подію, зазначив: «Я сам родом із села. І скажу вам точно, не кожне селище може похвалитися таким святом. Видно, що робилося все з душею, для людей».

Із неприкритим здивуванням дивилися хімік-шоу маленькі глядачі, тягли ручки, щоб узяти безпосередню участь у фокусах магістрів магії)). Вони не знали про підкилимні війни та про те, що їхнє свято хотіли вкрасти. Вони щиро раділи! Завдяки сміливим активістам у цих дітлахів будуть чудові згадки з дитинства і власна традиція святкування Дня рідного селища, яку вони охоче продовжать, коли подорослішають.

Радпорталівці впевнені, що саме заради молодого покоління не можна здаватися! Варто і далі проводити свята, організовувати заходи культурно-просвітницького характеру, рухати селище вперед через зміни у свідомості, виводити людей з цієї сірості й темряви.