Першого вересня в парку Героїв відбулась дванадцята дитяча велогонка «Чудернацькі перегони», яку організовувало ГО “Велокривбас” за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян.


Покрутити педалі своїх дво-, три- та навіть чотириколісних друзів з’їхалися більше сотні дітей від двох до дванадцяти років. Для різного віку були різні дистанції. Найменшим дістатися фінішу допомагали батьки, а от старші настільки захопилися, що не змогли зупинитись навіть після фінішу.
Маленький учасник Артем розповів, що вже не вперше бере участь, тому зовсім не переживає. Батьки ж нервували набагато більше — по декілька разів перевіряли справність велосипедів.
«Багато років поспіль відвідуємо сім’єю “Чудернацькі перегони”, — поділився враженнями Юрій, батько маленької учасниці. — Для наших дівчат і племінників це справжні спортивні перегони. Дуже вдячні організаторам за креативний, якісний спортивний захід».
Дитячі велогонки проводяться з метою розвитку в дітей інтересу до їзди на велосипеді та активного відпочинку.
«Саме дорослі формують погляди і ставлення до таких речей у своїх малят, — вважає організаторка Анна Атаманчук (Anna Atamanchuk). — Приємно спостерігати, як щороку до нас приїздять учасники і ростуть з категорії в категорію! Сподіваюсь побачити кожного з них наступного року».
Боротьба була неабияка, але призи та медалі знайшли переможців.
Окрема подяка волонтерам, які щороку включаються в розробку та проведення дитячих перегонів.
Така синергія створює незабутні враження нашим маленьким містянам.
ГО «Велокривбас» продовжує підтримувати тих, хто працює над розвитком велоруху в місті.