Молодіжна толока — саме так можна назвати прибирання балки Калетіна юнаками та дівчатами, що відгукнулися на заклик ініціативної групи Clean City, яку очолює Илья Уманец. З самого ранку активна молодь, озброївшись граблями, сокирами та сміттєвими пакетами, взялася приводити до ладу територію біля балки.
Гамірною юрбою вони збирали не тільки харчові та рослинні відходи, а й сміття, накопичене містянами, включно з різними пляшками, поліетиленовими пакетами, пластиковими упаковками, іншими відходами, що розкладаються дуже довго.
Самі ж юнаки та юнки стверджують, що нічого дивного в їхньому вчинку немає, адже це їхнє місто і кому, як не їм, дбати про його зовнішній вигляд.
«Спочатку зацікавились пару людей, а згодом зібрався цілий натовп, — згадує Ілля. — Ми мешкаємо в різних куточках міста, тому збираємо фото проблемних місць і рандомно вибираємо наступну ціль». Це вже не перший збір молодих активістів, до цього вже було прибирання на Соцмісті та 44 кварталі, проте організатори не збираються на цьому зупинятись і вже планують наступні акції.
«Ще заплановано багато місць, — ділиться планами учасниця акції. — Можливо, в майбутньому облагородимо якусь відповідну територію, встановимо там лавочки, сміттєві баки та зробимо з неї зону відпочинку».
Об’єднання Відповідальних Громадян вважає, що такі акції сприяють не тільки очищенню місцевості, а й «очищенню думок» і навчають покоління бережливо ставитися до довкілля, тому завжди буде надавати потрібну допомогу.