Днями всеукраїнська ініціатива Доступно.UA разом з РУХ БЕЗ МЕЖ і небайдужими криворіжцями інспектували наше місто на доступність для людей з інвалідністю.
За час інспекції активісти перевірили дві аптеки, два ресторани, кав’ярню, гастроном, піцерію та навіть Центр надання адміністративних послуг. Не змогли оминути й міську раду, приміщення якої виявилось зовсім не пристосованим для людей, які пересуваються на інвалідних візках.
До слова, за весь маршрут інспектування лише один заклад — «Гастроном на Мистецькій» — отримав відзнаку «Доступно.UA рекомендує». Також загалом схвальну оцінку отримала піцерія «Ветерано», хоча через невідповідність пандуса за формальними критеріями відзнаку їй не дали.
«Трохи боявся їхнього приїзду, знаючи стан нашої інфраструктури. Виявилось, дарма — два дні позитиву, жартів, дружнього спілкування перекрили сірість і розруху», — ділиться враженнями Юрій Понькін, голова РБМ.
Доступно.UA уже три роки поширює ідею доступності міського простору та повноцінного включення людей з інвалідністю в життя суспільства.
Мета проєкту — показати, що люди, які пересуваються на інвалідних візках, можуть жити і насолоджуватись життям на повну, гуляти містом, відвідувати різні заходи та заклади, як і ті, хто ходить на своїх двох.
Об’єднання Відповідальних Громадян переконане, що інклюзію нашого міста потрібно стрімко розвивати, тому всіляко підтримує і буде підтримувати подібні заходи.