Фото Fedor Lavryk

15 червня саксофоніст Jamala Andrey Chmut і його бенд грали на другій джаз-вечірці літа на даху готелю «Дружба». Захід, організований «Освітня піч», відбувся за підтримки ОВГ. Генеральний спонсор — Віконда. Генеральний партнер — готель «Дружба».

«Це, мабуть, один з найкращих концертів за всю історію проекту. Люди активно аплодували і вимагали продовження», — зазначив засновник «Освітньої печі», ініціатор та організатор проекту «Джаз на даху» Станіслав Корнієнко.

Фото Fedor Lavryk

За словами Стаса, джаз на даху — ідея у світі не нова. Проте для нашого міста це унікальне явище. Новий подих, свіжий вітер, крута ідея і можливість відірвати погляди від землі, наповнити духовний світ красою, вивільнити романтику, притиснену важким промисловим характером міста. З перших музичних композицій «Джаз на даху» закохав у себе криворіжців. Незчулися, як завершився перший сезон. З нетерпінням дочекалися другого.

Фото Fedor Lavryk

Суботній концерт, квитки на який розкупили до останнього, говорить про спрагу людей до подібних мистецьких проектів, про важливість подальшого їх втілення в життя. Це підтвердила й одна із відвідувачок концерту miraradionova: «Побільше б таких заходів у нашому місті. Джаз на даху, та ще й на заході сонця — це дуже красиво. Очі не можуть намилуватися небом, а вуха не можуть наслухатися. Хочеться ще і ще! І нехай ви не фанат джазу, але прийти послухати живу музику — завжди чудова ідея! Багато хто в директі здивувалися, що це проходило в Кривому Розі! Радує, що розвивається культура, прагнуть робити цікаві вечори і свята, цього не вистачає».

Фото Fedor Lavryk