25 травня в конференц-залі ОВГ пройшов Інноваційний Навчальний Інтернет-клас для жінок 45+. Проект реалізується організацією Democracy Study Centre at GPUS за підтримки Німецько-польсько-українського товариства у співпраці з Об’єднання Відповідальних Громадян.

Допомагали учасницям осягнути роботу в Інтернеті, дізнатися про сучасні тенденції спеціалістка з SММ Анна Аверіна та ініціатор заходу, член Ради Жіночих Ініціатив Сергій Мариничев.

«Провівши невеличке дослідження разом з центром зайнятості, ми побачили запит на навички типу діджитал у жінок 40–45+ та почули їхнє бажання бути сучасними. Цій категорії населення найважче інтегруватися. З ними майже ніхто не працює. Тому вирішили допомогти, щоб жінки подивилися на світ трішки ширше, побачили, що можна заробляти в Інтернеті», — зазначив Сергій Мариничев.

Жінки отримали загальне уявлення про фріланс, сучасні SMM-технології, вчилися безпосередньо «просувати» товари й послуги в Інстаграм. Під час практичного завдання писали пости-знайомства. Рендомно було розіграно два примірники книги Дмитра Кудряшова та Євгенія Козлова «Адміністратор Інстаграм».

Серед учасниць були і ті, що частково знайомі з подібним видом заробітку, і ті, що вперше почули про таку можливість. Тут можна було побачити і жінок, які мають основну роботу, але бажають розвиватися, і тих, які нещодавно зареєструвалися на біржі праці. Одна з учасниць, Natalya Raznitsyna, узагалі прийшла послухати курс для того, щоб допомогти своїй подрузі, власниці магазину брендового одягу:

«Я бачила проблеми, з якими стикається моя подруга, ведучи свій бізнес уже майже 5 років, і я почала розуміти, що ця застаріла форма продажів не працює. Грошей вистачає, щоб заплатити купу податків, за оренду тощо. На розвиток бізнесу нічого не залишається. Тому разом ми дійшли висновку, що треба щось змінювати у філософії діяльності, треба вчитися. На тренінгу я почула масу корисних і практичних речей. У мене великий емоційний підйом, є що розповісти, на що звернути увагу, зрозуміла, яких помилок припускалася моя подруга. Такі тренінги дуже потрібні. Бо люди часто вкладають гроші, свій час, але не отримують результату. Вони ходять по колу, а треба з нього вирватися, виходити на інший рівень і вчитися».

Блогерка Anna Averina, спеціалістка з SMM з чотирирічним стажем, головними секретами успіху в бізнесі назвала любов до того, що робиш, і постійне навчання: «Це той бізнес, який розвивається щодня. Тут усе стрімко оновлюється. Тому постійно треба бути на цій хвилі, цікавитися трендами, тенденціями, придумувати щось нове, вдосконалюватися».