Учора на проспекті Поштовому пройшов День вуличної музики. У заході взяли участь більше 200 музикантів — аматорів і професіоналів, чотири оркестри, 40 музичних команд.

Організували четвертий у нашому місті фестиваль Event Agency Passengers з Об’єднання Відповідальних Громадян.

На вулиці звучала дуже різнопланова музика — від року до класики. Тут переспівували пісні відомих артистів і виконували власні твори та композиції. Джазові мелодії розрізали повітря чуттєвістю звуку, а класична музика наповнювала гармонією.

На підступах до основних чотирьох локацій фестивалю якнайдалі від загальної метушні можна було зустріти справжнього вуличного музику. Своєю філософією життя він ділився за допомогою дивовижного зробленого власноруч інструмента ханг і медитативних мелодій. Занурений у свій світ, дивакуватий музика уособлював власне вуличну музику, яка долає кордони й допомагає нам, різним, розуміти одне одного.

Участь у фестивалі взяли і випадкові перехожі. Света Ветер не втрималася, щоб не зіграти на піаніно під зеленими кронами каштанів. Саундтрек до відеогри Metro 2033, виконаний самоучкою на класичному інструменті посеред проспекту, змушував гостей заходу вповільнювати кроки.

Залюбки поділилася своїми емоціями Анастасия Байгрович: «На Дні вуличної музики я вперше і дуже вражена: почула й побачила різноманітні виступи, багато талановитих учасників. Не можу сказати, що якась одна локація була краща за іншу, кожна з них відрізнялась своєю творчістю, до душі припали більшість виступів від локації біля арт-майданчика. Хочу побажати процвітання колективам. Велика вдячність організаторам! Усе було на найвищому рівні! Чекаємо подібних днів)))»

Про переваги вуличної музики розповів керівник Муніципального духового оркестру: «Тут ближче спілкування з простим глядачем, який любить музику».

За словами організаторки Elina Pass, подібні заходи сприяють розвитку музичної культури в Кривому Розі: «У нас дуже багато талантів. Але вони їдуть з міста. Фестиваль покликаний підтримати музикантів, допомагає відчути, що в них тут є свій глядач».