18 квітня в готельному комплексі «Аврора» відбувся фінал конкурсу міні-грантів від Світлани Сови «На старт».

«Обирати було дуже важко, адже всі 55 проектів — круті. Хотілося з кимось розділити цю відповідальність. Усі 10 фіналісток, яких я обрала, достойні перемоги», — зазначила засновниця конкурсу Світлана Сова.

Оцінювали проекти член Ради ОВГ, успішний менеджер, генеральний директор ТОВ «Еталонбудсервіс» Олександр Козаченко, власниця Салону краси Олени Ольховської, майстер-перукар Олена Ольховська, членкиня Ради ОВГ та Ради жіночих ініціатив, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «Ліга Сова», грантодавиця Світлана Сова.

Серед амбіційних, упевнених у собі учасниць були представниці різних професій — від психологів до прокатниць. Та всіх їх об’єднало прагнення щось змінити у своєму житті, використати для цього найменший шанс. Про кожну з них можна написати окремо. Чого лише варта історія переселенки з Донецька Наталі Шмалько. Щоб підтримати родину, мама двох дітей почала шити із вторинної сировини високоякісні сумки, які вже користуються попитом та продаються через соціальні мережі.

Нашим суддям було непереливки, адже довелося обирати серед найкращих. У ході засідання журі Олександр Козаченко прийняв неочікуване для всіх рішення заснувати приз глядацьких симпатій. Сертифікат на 300 євро від Олександра отримала Анна Трипольська. Хвороба рідної людини змусила Анну навчитися готувати корисні екологічні солодощі. Та її вироби припали до смаку іншим. Кафе й ресторани міста почали робити замовлення. На отримані гроші дівчина хоче придбати спеціальний холодильник.

«Бути в складі журі для мене дуже відповідально. Наше завдання — підтримати всіх учасниць, адже це їхні перші кроки. Проявити ініціативу, прийти сюди — це вже успіх. Їх треба заохотити рухатися далі, не замикатися. Коли я думаю, наскільки це важливо, у мене мурахи шкірою», — зізнався Олександр Козаченко.

За результатами співбесіди переможницями конкурсу було оголошено Дарину Нівінську та Олену Дубову. Їм вручили сертифікати на 500 євро. Дарина представила освітній проект із навчання англійській мові дітей віком від 2 до 5 років. Дівчина навіть не мріяла увійти в топ фіналісток, подала заяву в останній день: «Усе було спонтанно. Побачивши оголошення, я подумала: “А чого б ні?”»

«Дуже багато емоцій. Складно усвідомити. Я хотіла перемогти, але боялась у це повірити», — поділилася враженнями Олена Дубова. Її вироби для декору, безпечні новорічні іграшки привернули особливу увагу суддів.

Усі учасниці отримали заохочувальні призи — сертифікати на послуги в салоні краси від Олени Ольховської. Світлана Сова пообіцяла надати переможницям юридичний супровід, а всім фіналісткам — безкоштовну юридичну допомогу зі створення, за потреби, СПД та оформлення авторських прав.

Ми ще раз вітаємо учасниць і пишаємося тим, як вони пройшли випробування. І насамкінець розповімо про фіналістку Олену Трунову. Менеджерка з продажу продемонструвала важливе вміння достойно програвати. Одразу після оголошення результатів вона тепло привітала переможниць, обійнявши їх: «Я спробувала. І не шкодую. Отримала досвід, багато позитивних емоцій від спілкування із журі й учасницями. Із деякими новими знайомими, можливо, станемо друзями. Узяла для себе багато корисного. Щиро радію за дівчат, які отримали грант».

Детально про заснування конкурсу та умови участі тут:https://www.facebook.com/events/971383263070731/