ХТОСЬ МАЄ ВИРІШУВАТИ ПИТАННЯ ІНКЛЮЗІЇ В КРИВОМУ РОЗІ

У неділю, 7 квітня, у Культурно-громадський центр ШELTER+ відбувся неформальний з’їзд громадської організації РУХ БЕЗ МЕЖ.
Організації чотири місяці, проте її знає вже вся країна — завдяки акції «Бордюр не дорожчий від поваги», яка відбулась біля зупинки «Олімп» на вулиці Володимира Великого.
Уведення людей з інвалідністю в суспільство — основна мета, яку для себе ставить РБМ. «Ми хочемо налагодити контакт, зацікавити людей, вивести їх зі своїх домівок та інтегрувати в соціум», — зазначив голова організації Юрій Понькін.


Питання доступності не менш важливе. Якщо людина вийшла, то куди їй іти та як? На жаль, у нашому місті інфраструктура дуже слабо розвинута. На сьогодні в нас є всього кілька автобусів і тролейбусів з низькою підлогою. А у віддалених районах ситуація взагалі критична.
Три кити, на яких стоїть організація, — це доступність транспортна й архітектурна і співпраця людей.
«Зазвичай люди неадекватно реагують або пропонують зайву допомогу», — зазначали члени організації. Тому зокрема й через це «Рух без меж» планує в найближчому майбутньому провести серію тренінгів зі співпраці людей з інвалідністю та здорових.
Об’єднання Відповідальних Громадян щиро вірить в успіх і майбутні досягнення РБМ, тож завжди буде його підтримувати та надавати всіляку допомогу.