Уже багато років у школі-ліцеї №35 «Імпульс» проводиться Батьківський день, коли на неформальні зустрічі в усіх класах запрошують батьків і цікавих людей нашого міста. 22 березня 2019 року для учнів 9-Б класу урок провів Сергій Мариничев. Говорив із підлітками про гендерну нерівність у політиці, насильство в сім’ї, екосистемні послуги, сортування сміття, про роботу ОВГ та ДТКР. Особливо зацікавило підлітків те, як дерева знижують температуру середовища.

«Теми дуже специфічні. Соцопитування на сторінці показує, що дорослі не дуже обізнані в питаннях гендерної рівності в політиці, проте підлітки гуртом відповідали на них правильно. Це дуже тішить», — зазначив Сергій.

До 11-Б класу запросили на Батьківський день і членкиню Ради ОВГ Ольгу Гончар (Хвостову). Вона розповідала учням про Едуарда Фукса, показувала відео про нього та про історію Кривого Рогу. За словами журналістки, на прикладі життя відомого вченого поговорили про важливість і необхідність людині знайти себе та не припиняти пошуків свого шляху, продовжувати рухатися, відкривати в собі таланти і при цьому залишатися собою. Діти були щирими й відвертими, вони також сказали, що Ольга говорила правильно, проте треба більше жартів)).

І Ольга, і Сергій вдячні ліцею за можливість донести дітям важливу інформацію, вони вважають, що цей унікальний досвід проведення Батьківських днів чудово було б перейняти іншим школам. «У цей день батьки можуть не просто посидіти на уроці, а й спробувати себе в ролі наставника. Також запрошуються гості, які розповідають про свій шлях до успіху. Звісно, таке неформальне спілкування робить процес навчання живим і цікавим», — упевнена Ольга Гончар (Хвостова).