Завдяки «Освітній печі» 21 березня зі сцени театру ім. Шевченка пролунала всесвітньо відома опера українського режисера Влада Троїцького «IYOV». Культурно-мистецький захід підтримало Об’єднання Відповідальних Громадян. Спонсор — Віконда.

Разом із концертом на криворізького глядача чекало чимало приємних сюрпризів. Щоб налаштувати глядачів на одну хвилю з оперними співаками, працювала фотовиставка зі світлинами яскравих моментів на різних виступах.

Перед початком справжнього дійства членкиня Ради ОВГ Світлана Сова вручила безкоштовні квитки на оперу учасникам АТО, яких було обрано завдяки сервісу «Random». Таку можливість нашим захисникам подарувало ОВГ. Квитки отримали не лише переможці, а й ті, з ким вони захотіли розділити свою радість.

«Залишив заявку, але навіть не сподівався. Тут раптом дзвінок… Я виграв. Дуже приємно. Тим більше, що я взагалі вперше почую оперу», — поділився враженням і подякував один з учасників бойових дій, мешканець селища Радушного Віталій Ромашов.

Після концерту криворізькі глядачі отримали унікальну можливість поспілкуватися з композиторами опери «IYOV» Романом Григорівим та Іллею Разумейком. Модерував панельну дискусію співзасновник ОВГ Юлій Морозов. Він поцікавився в представників колективу, перед чиїм талантом не встояв навіть Париж, що має робити Кривий Ріг і що мають робити небайдужі криворіжці, влада, громадськість, щоб у Кривому Розі щось народжувалося.

«Для того, щоб щось зробити, треба встати і почати активно діяти. Для цього не потрібні шалені кошти — потрібен час та енергія», — порадив баритон Андрій Кошман.

Та це ще не всі приємні бонуси, які отримав глядач, прийшовши послухати особливий спів. Перед початком панельної дискусії молодий чоловік запропонував руку і серце своїй коханій, яку запросили до мікрофону поділитися своїми враженнями про оперу❤️.

«Чудова робота, сучасно, професійно, креативно. Талановиті виконавці. Дякую організаторам», — зазначила Олена Омельянюк.