На прохання багатьох наших підписників 24 лютого за сприяння ОВГ керівник It studio «Happy Code» Тетяна Бондар та активістка ГС «Спільна мета» Ірина Голоднова провели ще два екоуроки з робототехніки за межами Інгульця.

Цього разу маленькі розумаки дивували не лише своїми знаннями, зокрема з астрономії, а й практичним підходом до речей. Один хлопчик поцікавився, наскільки буде цінним через 200 років єдиний збережений у світі поліетиленовий пакет і що за ці гроші можна буде придбати.

Разом із Іриною діти побували на батьківщині самого Карлсона, у чарівній Швеції, де відбуваються справжні чудеса: величезні руки, маніпулятори, які сортують сміття на спеціальних заводах, будинки, які виробляють електроенергію, і ще багато цікавого.

Залюбки включалися в обговорення і батьки, підказували, додавали, нетерпляче відповідали на питання цікавої та пізнавальної вікторини, яку провела Тетяна Бондар.

«Нічого собі!» — такими були щирі емоції дітей, коли зроблені їхніми руками марсоходи, тягачі, сортувальні машини з лего починали рухатися і працювати.

«Про актуальність подібних заходів, особливо для нашого міста, годі й говорити, — зазначила Ірина Голоднова. — На додачу до забрудненого промисловими викидами повітря ми маємо величезні звалища відходів. Щоб отримувати дивіденди у вигляді чистого майбутнього, маємо вкладати в екологічне виховання дітей зараз, прищеплювати їм культуру поводження з природою змалечку».

Цього разу вчилися моделювати та програмувати роботів-помічників 21 дитина, хоча охочих виявилось набагато більше. У зв’язку з цим на весняних канікулах планується проведення ще кількох уроків на базі культурно-громадського центру ШELTER+.