23 лютого за підтримки Об’єднання Відповідальних Громадян відбудеться семінар «Просто про складне: що децентралізація змінить у містах?»

Незважаючи на те, що реформа децентралізації вже пройшла точку неповернення, ставлення до неї неоднозначне. Головною причиною є недостатнє розуміння сутності реформи. Щоб розібратися в тому, які ж можливості відкриває для міст, зокрема для Кривого Рогу, децентралізація та чому не варто її боятися, запрошуємо на семінар.

Яка мета децентралізації? Які її результати сьогодні? Що породжує міфи про реформу? На ці та інші не менш важливі запитання ви почуєте відповідь під час заходу. Також ви матимете змогу порівняти місцеве самоврядування в Україні й у світі, обговорити зміни в надходженнях до бюджетів і результати фінансової децентралізації, розглянете кейс «Кривий Ріг» та дізнаєтеся, як аналізувати бюджет.

У цьому вам допоможе спікер, директор аналітично-дослідницького центру «Інститут міста» та експерт Реанімаційного Пакету Реформ Олександр Сергієнко.

Семінар організовано в межах проекту «РПР та місцеві коаліції: синергія співпраці», який виконується Інститутом громадянського суспільства спільно з коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ за Програмою сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується USAID та здійснюється Pact в Україні.

Для участі обов’язковою є реєстрація за посиланням: bit.ly/2FydAYH.

Дедлайн реєстрації: 20 лютого.

Детальніше тут: https://www.facebook.com/events/838756873144315/