Фото Володимира Яновича

«Фото — це диво. Вкласти стільки побаченого в одну мить. Частки секунди триває кадр… У цьому вся фішка. Про фотографію можна говорити безкінечно. Та найнеповторніша її властивість — це правда», — вважає голова криворізької Спілки творчих фотографів Олександр Водолазський.

Переконатись у цьому ви зможете, відвідавши 22 Всеукраїнську виставку «Погляд 2018», презентація якої відбулася 5 січня в Палаці культури і творчості ПівдГЗК. Головний організатор «Погляду 2018» — фотоклуб «Колаж». У нашому місті виставка проходить за сприяння Об’єднання Відповідальних Громадян та ПівдГЗК.

Фото Володимира Яновича

Уперше Всеукраїнська виставка мандрує містами, уперше в Кривому Розі. Та це ще не все. Зважаючи на довжину міста, виставка зробить марш-кидок до Історичного музею, а потім дістанеться 44 кварталу. За словами Олександра Водолазського, це рекорд, такими привілеями не користувалося жодне місто.

Фото Володимира Яновича

На виставці представлені роботи фотографів з різних міст України: Дніпра, Львова, Миколаєва, Одеси, Івано-Франківська, Запоріжжя, Харкова. Тут і раптові репортажні кадри, і фото в стилі графіки, багато різних підходів, бачень. Та всі роботи об’єднує відображення правди, реальності, внутрішнього світу автора.

Фото Володимира Яновича

Учасники переконані, що подібні виставки розширюють горизонти, заглиблюють у світ мистецтва, популяризують фотографію як вид мистецтва, формують культуру, виховують естетичні основи, роблять життя кращим. Фотовиставки — це спосіб передачі почуттів і спілкування за допомогою схоплених об’єктивом образів.

Фото Володимира Яновича

«Цікаво. Незвично. Дуже багато різних поглядів. Добре, що це відбувається, добре, що ми рухаємося уперед. Є розвиток. Я упевнена, що з кожним роком подібних заходів ставатиме все більше», — ділиться своїми враженнями відвідувачка виставки Анна.

Фото Володимира Яновича

У день презентації за збігом обставин виповнився один рік спільноті фотографів нашого міста. Голова спілки переконаний, що це доля, а не випадковість. Це щось на зразок дороговказу, це шанс для міста, для творчих активних людей, які бажають змінити життя на краще, об’єднавши зусилля. Це шанс, яким треба обов’язково скористатися.