27 січня активісти ГО «Спільна мета» Ірина Голоднова, Тетяна Дацюк, Сергій Куриленко, Алла Трохимчук у межах екологічного проекту організували майстер-клас із декорування екосумок. Просвітницький захід відбувся за сприяння Об’єднання Відповідальних Громадян.

Після короткого інформування про шкоду поліетиленових пакетів нашій планеті та необхідність поступово відмовлятися від їх використання перейшли до творчості. Як усе пройшло, розповіла Тетяна Дацюк: «Це було щось неймовірне! 13 учасників різного віку, неочікувана амбітність і сміливість кожного у виборі сюжету: від напису китайською мовою слова “Життя” до українських соняшників, модних зараз совенят та гарних квітів! Саме так! Запропоновані нескладні варіанти декорування за допомогою трафаретів і штампів одразу були відхилені. Тому майстер-клас перетворився в справжню творчу майстерню. Результати співпраці та настрій — чудові».

Сергій Куриленко переконаний, що творчість і мистецтво — найкращий спосіб розповісти дітям про проблеми екології: «Дитині обов’язково буде цікаво скористатися власноруч розмальованою сумкою, похвалитися нею одноліткам. Сумки, до речі, виходять дуже стильні. Ми впевнені, що згодом використовувати багаторазові торбинки та взагалі жити екологічно стане модним».

«Люди на Землі щороку використовують до п’яти трильйонів пластикових пакетів. Ми не можемо стояти осторонь проблеми. Популяризуючи сумки багаторазового використання, змінюючи ситуацію в місті, районі, ми робимо внесок у спільне чисте майбутнє», — рішучо заявляє Ірина Голоднова.

☝️Зверніть увагу! У супермаркетах однієї з найбідніших і найменш розвинених країн світу, Непалі, ви не знайдете поліетиленових пакетів. Натомість на касі вам запропонують придбати сумку багаторазового використання, яку ви можете повернути за гроші в супермаркет. Нам є над чим замислитись.